Yumurtlama (Ovulasyon) Hesaplama, Yumurtlama Takvimi

Yumurtlama hesaplama aracı ile; Doğurgan olma olasılığınızın en yüksek olduğu yumurtlama günlerinizi bilmek hamile kalma şansınızı artırabilmektedir. Tipik adet döngüsü 28 gündür, döngü uzunluğu her kadın farklı olabilir. Her adet döngüsü sırasında hamile kalabileceğiniz yumurtlama zamanınız yaklaşık 6 gündür. Buna doğurganlık penceresi denir.

Hangi günlerde doğurgan olma olasılığınızın en yüksek olduğunu görmek için yumurtlama dönemi hesaplama aracını kullanın.

Bu yumurtlama hesaplayıcı, doğurganlık pencerenizin bir tahminini sağlar ve hamilelik veya doğum kontrolü garantisi değildir. Bu web sitesindeki hesap makinesi ve bilgiler tıbbi tavsiye değildir. Hamileliğinizi planlamak ve size uygun doğum kontrolünü bulmak için doktorunuzla konuşun.

Doğurganlık pencereleri her kadın için farklıdır ve aynı kadında aydan aya farklılık gösterebilmektedir. Hamile kalmaya çalışıyorsanız doğurganlığınız hakkında daha fazla bilgi edinin.

Yumurtlama günlerini öğren!

Yumurtlama (Ovulasyon) Hesaplama

Son adetinizin ilk günü

Adet döngünüzün uzunluğu

Yumurtlama Dönemi Hesaplama

Yumurtlama hesaplama son adet gününüze (SAT) göre ve adet döngünüzün uzunluğuna göre hesaplanmaktadır. Adet döngünüz 28 gün sürüyorsa yumurtlama zamanınız son adetinizin ilk gününden (SAT) itibaren 14. gündür.  Adet döngünüz, 26 gün ise 12. gün verimli yumurtlama gününüzdür.  30 günlük periyotlarda adet görüyorsanız 16. gün verimli yumurtlama gününüzdür. En doğru verimli yumurtlama günlerini hesaplamak için yumurtlama hesaplama aracını kullanabilirsiniz. Döngünüz 28 gün sürüyorsa bir sonraki adetiniz, son adetinizin ilk gününden 28 gün sonra başlamalıdır.

Doğurganlık pencereniz, yumurtladığınız günü ve önceki beş günü içerir, ancak  bu zaman diliminin son üç gününde hamile kalma olasılığınızın çok daha yüksek olduğunu unutmayın.

Yumurtlama Döneminde Olduğumu Nasıl Anlarım?

Yumurtlama zamanınızı tahmin etmenin diğer yolu servikal mukus yöntemidir. Servikal mukus, rahim tarafından üretilen ve rahimden salınan bir sıvıdır. Hormonlar, adet döngünüz boyunca servikal mukusunuzun doku, hacim ve renginin değişmesine neden olur. En doğurgan olduğunuz zamanı belirlemek için kullanılmaktadır.

Yumurtlamadan önce (yumurtalığınız bir yumurta bıraktığında) mukusunuz kalın, beyaz, kurudur. Yumurtlamadan hemen önce servikal mukus berrak, kaygan hale gelir. Bu tutarlılık, spermin yumurtlama sırasında bir yumurtayla buluşmak için yüzmesini kolaylaştırır. Hamile kalmak istiyorsanız, bu tür akıntı size verimli zamanının geldiğini söyler.

Servikal mukus, ne zaman doğurgan olduğunuzu, hamile kalma olasılığınızın yüksek olduğunu size söyleyebilir.

Yumurtlama Dönemi Belirtileri Nelerdir?

  • Bazal vücut ısısında artış
  • Servikal mukus yumurta akı kıvamında berrak ve kaygan
  • Göğüslerde hassasiyet
  • Karında hafif kramp, sancı.
  • Çok hafif lekelenme
  • Artan koku alma duyusu
  • Artan cinsel dürtü
  • İştah değişiklikleri
  • Ruh halindeki değişiklik
  • Şişkinlik